Camisiz Atina'da bayram namazı kılındı

/ Kaynak: AA
Camisiz Atina'da bayram namazı kılındı

DÜNYA Haberleri  / AA

Yunanistan'ın başkenti Atina'da yaşayan Müslümanlar, kentte cami bulunmadığı için bayram namazını yine özel alanlarda kıldı.

Avrupa Birliği'nde cami olmayan tek başkent olan Atina'da Bayram namazı, Müslümanlar tarafından mescide dönüştürülen garaj ve bodrum katlarında ve Yunan hükümeti tarafından tahsis edilen kapalı spor salonlarında kılındı.
Pire'de bulunan Barış ve Dostluk (SEF) spor salonuna Bayram namazının kılmaya gelen Arap, Afrika kökenli ve Yunan vatandaşı Müslümanlar, hem İslam ülkelerinde akan kanın durması hem de Yunanistan'ın ekonomik krizden kurtulması için dua etti.
Namazın ardından birbirine sarılarak bayramlaşan Müslümanlar, çocuklara hediye ve şeker dağıttı.
İsmini vermek istemeyen Suriye vatandaşı bir genç, Yunanistan'da yaşamanın artık zor olduğunu belirterek, "Yunanistan'ın durumu malum. Ülkenin içinde bulunduğu kriz göçmenleri de çok etkiliyor. Eskiden az da olsa para biriktirebiliyordum. Şimdi Avrupa'nın başka bir ülkesine gitmek gerekiyor. Orada şartlar daha iyi" dedi.
Atina'da 2004 yılından beri cami inşaatının başlaması bekleniyor. Cami inşaatı için yapılan ihalenin geçen yıl tamamlanmasına rağmen, inşaatın başlaması konusunda henüz bir adım atılabilmiş değil.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...