Afganistan'da bayram

/ Kaynak: AA
Afganistan'da bayram

DÜNYA Haberleri  / AA

Terör olaylarının sık yaşandığı Afganistan'da halk, bayram namazını kılmak için camilere akın etti.

Ülkenin en kalabalık kentlerinden Mezar-ı Şerif'te Ramazan Bayramı namazı, kentin en büyük camisi olan ve Hz. Ali'nin türbesi olduğuna inanılan Ravza'nın önündeki Yeşil Cami'de kılındı.
Namaz öncesi halka hitap eden Belh Valisi Ata Muhammad Nur, Afganistan'da yıllardır devam eden iç savaşın binlerce çocuğu yetim bıraktığını, Afgan halkının artık barışa ihtiyacının olduğunu belirtti.
Ramazan Bayramı'nın, huzur ve birlik bayramı olduğuna işaret eden Nur, bayram günlerinin tüm kırgınlıklar bir yana bırakılarak mutluluk içinde geçirilmesi gerektiğini söyledi.
Binlerce kişinin katıldığı namaz sonrası yapılan hutbede birlik ve beraberliğin önemi vurgulandı. Cemaat, camilerin dolması üzerine avlu ve bahçeleri de doldurdu.
Sıkı güvenlik önlemleri altında kılınan bayram namazı sonrası dışarı çıkan Afgan halkı, geleneksel hale gelen ve yıllardır devam eden toplu bayramlaşma törenine katıldı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...