İslam dünyasının buruk bayramı

İslam dünyasının buruk bayramı

DÜNYA Haberleri

Bugün, İslam aleminin Ramazan Bayramı ama Suriye'den Yemen'e Filistin'den Arakan'a devam eden savaşlar ve zulüm nedeniyle Müslüman gönüller yine buruk.

Libya'dan Suriye'ye, Somali'den Doğu Türkistan'a uzanan büyük bir coğrafyada, onlarca İslam ülkesi veya Müslümanların yaşadığı topraklarda ya iç savaş ya da afetler, açlık ve sefalet yaşanıyor. Peki ama neden? Müslümanların yaşadıkları topraklarda neden hep bitmeyen bir 'sınır' sorunu var.
Afganistan ve Pakistan'da Taliban, Ortadoğu'da Hizbullah ve DAEŞ terörü neden bitmiyor? Petrol ve dolar zengini İslam ülkelerinin gelişmişlik düzeyi neden Batılı ülkeleri yakalayamıyor? Dünyanın tarım deposu Afrika'daki İslam devletleri neden açlık ve susuzlukla yarışıyor? Yardım faaliyetleriyle bu ülkeleri en iyi tanıyan yardım kuruluşlarından Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz ve ilahiyatçı Yusuf Kavaklı'ya 'Neden?' diye sorduk ve buna karşılık "Yaşanan sıkıntılar dini yanlış bilmekten ve uykuda olmaktan kaynaklanıyor" cevabını aldık.
Batı güdümlü yönetimler
"Müslümanlar dost kim, düşman kim bilmediğinden İslam coğrafyasında gözyaşı var" diyen Yusuf Kavaklı, "İslam alemi, Türkiye hariç Batı güdümlü idare ediliyor. Batı ne derse onlar onu yapıyor" sözleriyle sorunun kökenin 'Kapitalist Batı' sömürüsünden kaynaklandığını belirtti. Kavaklı, "Bazı İslam ülkelerinin sermayesi, halklarına mı hizmet ediyor yoksa Batılılara mı? Müslümanlar bu bayramda artık uyanın, dostunuz düşmanınızı görün. Tarihten ibret alın. Cehaletten kurtulmak için okumaya sarılmaktan ve teknolojiye katkı sağlamaktan başka yapacak hiçbir şey yok. Şimdi bir DAEŞ çıktı. Durmadan Müslümanları öldürüyor, niye? Çünkü Batı'nın kurduğu bir teşkilat. Maalesef, İslam aleminde bu bayramda da gözyaşı var" şeklinde konuştu. Konuşmasına "Her gün yüzlerce Müslüman kanının aktığı dünyamızda bayram yapabilmek kolay değil" diye başlayan Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz ise dünyanın 60 ülkesinde faaliyet yürütürkenki hislerini "Bayram neşesini yetimlerin, dul ve mağdurların yüreğinde hissedebilmesi, yüzlerinin gülmesi mevcut şartlarda çok zor. Her gün Müslüman kanı akarken bayram yapabilmek kolay değil" sözleriyle ifade etti.
Kardeş kanı döktürülüyor
Cengiz, "Yanı başımızdaki Suriye ve Irak'ta yıllardır devam eden iç savaş sebebiyle yüz binlerce insan hayatını kaybetti. İki milyon Suriyeli muhacir ülkemize sığındı. Dünyanın başka bölgelerinde de Müslümanların yaşadığı coğrafyaların çoğunda insanlar ölüyor, kardeşlere birbirlerinin kanı döktürülüyor" ifadelerini kullandı.
KAYNAK: YENİ ŞAFAK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...