Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ukrayna'daki uçak kazasında hayatını kaybedenler anılıyor

/ Kaynak: AA
Ukrayna'daki uçak kazasında hayatını kaybedenler anılıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçıların kontrolündeki bölgede geçen yıl düşen Malezya uçağında ölenler anılıyor.

Ukrayna'da, doğudaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki bölgede geçen sene düşen Malezya Havayolları'a ait MH 17 sefer sayılı uçak kazasında ölenler anılıyor.
Malezya Havayolları'na ait MH-17 sefer sayılı Amsterdam-Kuala Lumpur seferi yapan uçak kazasının birinci yıl dönümü dolayısıyla başkent Kiev'deki Hollanda Büyükelçiliği binası önüne giden Ukraynalılar kazada ölenler için çiçek bıraktı.
Büyükelçilik binası önüne, üzerine düşen uçağın resminin yer aldığı tişörtler giyerek giden Ukraynalı parlamentosu milletvekilleri, Hollanda Büyükelçisine de bir kez daha olaydan duydukları üzüntüyü iletti.
Hollanda'nın Kiev Büyükelçiliği binası önüne gelenler arasında bulunan meclisteki Petro Poroşenko Bloku'nun Grup Başkan Vekili Yuriy Lutsenko da, "Doğuda dökülen kanın bir parçası olan ve uçak kazasında hayatını kaybeden masum insanlara duydukları üzüntüyü paylaşmak için bugün burada olduklarını" ifade ederek, Hollanda'nın Kiev Büyükelçisi Kees Klompenhouwer'e bir kez kazada ölenler için taziyelerini iletti.
Lutsenko, Hollanda'nın, böyle zorlu bir dönemde doğudaki saldırganlıkla mücadelede Ukrayna'yı desteklemesinden dolayı büyükelçi Klompenhouwer ve Hollanda hükümetine teşekkür etti. Lutsenko, ayrıca Malezya Havayolları'na ait MH-17 sefer sayılı Amsterdam-Kuala Lumpur seferi yapan uçak kazasının meydana geldiği yere, bir anıt dikileceğini de sözlerine ekledi.
Olayın birinci yıl dönümü olması nedeniyle meclise üzerilerine düşmüş uçağın resminin yer aldığı tişörtlerle gelen milletvekilleri, genel kurul toplantısı öncesinde uçak kazasında ölenlerin anısına saygı duruşunda bulundu.
- Poroşenko, mesaj yayınladı
Devlet Başkanı Petro Poroşenko da, yayınladığı mesajında, "Tam bir sene önce Malezya Havayolları'na ait MH-17 sefer sayılı Boeing-777 uçağı Amsterdam'dan Kuala Lumpur'a hareket etti. 283 yolcusu ve 15 mürettebatı ile. 10 ülke vatandaşıydı onlar. Aralarında 3'ü bebek olmak üzere 80 çocuk da vardı. Doktorlar, bilim adamları, siyasetçiler, bilim ve sanat adamlarıydı onlar" dedi.
Poroşenko mesajında ayrıca, yolcu uçağı ve 298 insanın Rusya'nın desteklediği doğudaki ayrılıkçıların işgal ettiği topraklarda yapılan acımasız terör saldırısının kurbanı olduğunu kaydederek, "Uçağın vurulduğu yüksek teknolojili silah, teröristlerin eline ancak Rusya'dan geçebilir. Bu ise, komşu ülkenin siyasi ve askeri üst düzey yönetiminin doğrudan talimatı olmadan mümkün değil" ifadelerini kullandı.
Uçak kazası suçlularının adilce cezalandırılmasını temin etmenin, ölenlerin anısına kendilerinin üzerine düşen ahlaki bir görev olduğunu belirten Poroşenko, "Adalet yeniden temin edilmeli ve temel değerlerin korunmasına yönelik hazırlık sergilenmelidir. Bu acımazsız eylem, çağdaş dünyada affedilmemelidir" dedi.
Poroşenko son olarak "Bir sene önce, bizler, bu trajedinin suçlularının cezalandırılacağına yemin ettik. Bunlar, boş sözler değil. Katiller, cezanın kaçınılmaz olduğunu bilmelidirler" diyerek, Ukrayna halkının uçakta ölenlerin yakınlarının acılarını paylaştığını da sözlerine ekledi.
Ukrayna'nın Rusya sınırına yakın bir bölgede 17 Temmuz 2014'te Malezya Havayolları'na ait Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yapan yolcu uçağı sebebi bilinmeyen bir nedenle düşmüş, uçakta bulunan 283 yolcu ve 15 mürettebattan kurtulan olmamıştı. Kazada hayatlarını kaybedenlerin 196'sı Hollanda vatandaşıydı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...