Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yunanistan'da büyük orman yangını

Yunanistan'da büyük orman yangını

DÜNYA Haberleri

Yunanistan'da 3 ayrı yerde orman yangını başladı. Özellikle Atina'nın merkezine yakın bölgedeki yangın tehdit oluşturuyor.

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki İmito bölgesinde patlak veren büyük orman yangını sürüyor. Rüzgar sebebiyle yerleşim yerlerine kadar ulaşan yangın sebebiyle en az bir ev yandı. Yangına çok sayıda itfaiye aracı ile itfaiye eri müdahale ediyor. Farklı bölgelerde aynı anda başlayan yangının kundaklama sebebiyle çıktığı tahmin ediliyor.
Başkent Atina'nın merkezine yaklaşık 15 kilometre mesafede öğle saatlerinde başlayan büyük yangını kokutuyor. İmito, Karea ve Koropi bölgesini etkisi altına alan yangın sebebiyle Atina semalarını yoğun bir duman kapladı.
Söndürme çalışmaları hem havadan hem karadan devam ediyor. 54 itfaiye eri, 18 araç ile yangına müdahale ediyor. Havadan 2 helikopter ve bir uçak da söndürme çalışmalarına destek veriyor. Dağınık evler sebebiyle orman yangını evlerin arasında yer alan çam ağaçları sebebiyle ilerliyor.
Rüzgar sebebiyle yerleşim yerlerine kadar ulaşan yangında en az bir ev yandı. Daha başka evlerin de tehdit altında olduğu belirtliyor. Karea'daki bir manastırda mahsur kalan 40 kadar rahibenin ise kurtarıldığı öğrenildi.
Başbakan Aleksis Çipras da savunma bakanınından yangına ilişkin bilgi aldı.
Yunanistan'ın farklı bölgelerinde bugün patlak veren yangınların kundaklama sonucu çıktığı sanılıyor.
KAYNAK: YENİ ŞAFAK


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...