Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Terör örgütü IŞİD, 94 kişiyi çarmıha gerdi

Terör örgütü IŞİD, 94 kişiyi çarmıha gerdi

DÜNYA Haberleri

Terör örgütü IŞİD Suriye'de oruç tutmadığını iddia ettiği 94 kişiyi demir kafeslere konuldu, kırbaçlandı ve daha sonra çarmıha gerildi.

Londra merkezli ve muhalefete yakın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden verilen bilgiye göre, oruç tutmayan kişiler demir kafeslere kapatıldıktan sonra meydan ve caddelerde dolaştırıldı. Oruç tutmayanlar 70 kez kırbaçlandıktan sonra çarmıha gerildi.


Suriye İnsan Hakları Gözlemevi verilerini halen Suriye'de görev yapan doktor ve aktivistlerden elde ediyor.


Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, bu hafta içinde yaptığı bir başka açıklamada, IŞİD'in militan bulmakta zorlandığını, ocak ayında başlattığı "Halifenin genç aslanları" programıyla çocukları askeri almaya başladığını bildirmişti.


Program çerçevesinde 16 yaşın altında bin 100'den fazla çocuk "askere alındı". Çocuklar yoğun bir askeri eğitim gördükten sonra cepheye sürüldü.


Suriye'de bu hafta içinde düzenlenen hava saldırılarında "vali" sıfatıyla görev yapan iki üst düzey IŞİD yetkilisi öldürülmüş, Irak Ordusu Anbar vilayetini IŞİD'den geri almak için operasyon başlatmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...