Carter, Ortadoğu turuna çıkıyor

/ Kaynak: AA
Carter, Ortadoğu turuna çıkıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Ashton Carter, İran ile sağlanan nükleer anlaşmaya yönelik kaygıları olan İsrail ve Suudi Arabistan'ın yanı sıra Ürdün'de temaslarda bulunacak.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, İran ile varılan nükleer anlaşmaya ilişkin endişeleri bulunan İsrail, Suudi Arabistan ve Ürdün'ü ziyaret edecek.
Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Carter'ın Ortadoğu ziyareti 19 Temmuz'da İsrail ile başlayacak. İsrail'de, İran'ın bölgeyi istikrarsızlaştırma eylemleriyle mücadele etme ve terör saldırılarından korunma gibi kritik güvenlik sorunlarının üstesinden gelinmesi çabalarını ele alacak Carter, daha sonra Suudi Arabistan'a geçecek.
Carter, başkent Cidde'de Suudi yetkililerle görüştükten sonra turunun son durağı Ürdün'e geçecek. Terör örgütü DAEŞ ile mücadelede uluslararası koalisyonun çabalarını ele alacak Carter, çok uluslu koalisyonda bulunan ülkelerin komutanları ve Ürdünlü savunma görevlileriyle örgüte karşı savaşı ve bölgesel gelişmeleri değerlendirecek.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...