'Basra'nın silahtan arındırılmış kent haline gelmesi gerekir'

/ Kaynak: AA
'Basra'nın silahtan arındırılmış kent haline gelmesi gerekir'

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Basra'nın "silahtan arındırılmış kent" haline getirilmesini istedi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, İbadi'nin, dün şiddet olaylarına sahne olan Basra kentinin silahtan arındırılması ve devlet dışı yapılanmaların elinde bulunan silahların devlete teslim edilmesini istediği belirtildi. İbadi'nin, kentte güvenlik güçleri dışındaki tüm silahlı grupların (milisler) silahtan tecrit edilmesi yönünde talimat verdiği de aktarıldı.
- Basra'daki olaylar
Basra'nın kuzeyindeki el-Medine ilçesinde uzun saatler boyunca yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle dün çok sayıda kişi sokağa dökülerek protesto gösterisi düzenlemişti. Hızla kentin diğer bölgelerine yayılnan gösteriler sırasında eylemcilerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de yaralandığı bildirilmişti. Eylemcilerin ayrıca kentteki bazı resmi kurumlarla Şii din adamı Ammar el-Hekim'in lideri olduğu Yüksek İslami Konseyi'ne ait binaları ateşe verdiği kaydedilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...