Arjantinli Müslümanlar, Buenos Aires'te buluştu

/ Kaynak: AA
Arjantinli Müslümanlar, Buenos Aires'te buluştu

DÜNYA Haberleri  / AA

Arjantinli Müslümanlar, Buenos Aires'te düzenlenen farklı etkinliklerle bayram coşkusunu yaşamaya devam ediyor.

Arjantin'de yaşayan Müslümanlar Buenos Aires'te farklı merkezlerde düzenlenen çeşitli etkinliklerde bir araya gelerek, Ramazan Bayramı coşkusunu yaşadı.
Başkentteki Arjantin İslam Merkezi bünyesinde yer alan kolejdeki bayramlaşma organizasyonuna aileleri ile katılan Müslümanlar, kolejin bahçesinde büyük bir kalabalık oluşturdu.
Farklı İslam ülkeleri diplomatları ve aileleri de etkinliğe katılanlar arasında yer aldı.
Bayramlaşmaya gelenlere çeşitli et yemekleri, tatlı ve içecekler ikram edildi.
Çocuklar için de hem kolej içerisinde hem de bahçesinde oyun alanları oluşturuldu. Langırt, video oyunları, oyuncak arabalar için hazırlanmış yarış pisti ve şişme oyuncaklarla çocuklar bayramın coşkusunu yaşadı.
Özellikle patlamış mısır ve pamuk şeker ikramı sırasında yoğunluk oluştu.
AA muhabirine açıklamalarda bulunan Arjantin İslam Merkezi Başkanı Anibal Fabian Ankah, Arjantin İslam Merkezi olarak 85 yıldır faaliyette olduklarını, ramazan ayı boyunca merkezde iftar verdiklerini ve Ramazan Bayramı'nı da Müslümanlar olarak yine hep birlikte kutladıklarını ifade etti.
Ankah, İslam'ı temsil eden bir kuruluş olarak her yıl gerçekleştirdikleri bayramlaşma organizasyonunda bu yıl da farklı dinlerden kurum temsilcilerinin kendilerini ziyaret ettiğini anlattı.
Türkiye'yi iki kez ziyaret ederek birçok camide namaz kılma imkanı bulduğunu aktaran Ankah, "Türkiye şu anda Müslümanların iyi bir konuma gelebilmesi ve İslam'ın yayılması için çok daha fazla çalışan bir ülke" diye konuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...