HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Müslümanların gittiği lokale bombalı saldırı

/ Kaynak: AA
Müslümanların gittiği lokale bombalı saldırı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsveç'in Malmö şehrinde Müslümanların gittiği bir lokale el yapımı bomba atıldı. Sabaha karşıo gerçekleşen olayda 1 kişi hayatını kaybetti.

İsveç devlet televizyonu SVT'nin haberine göre, Malmö'nün Grängesbergsgatan mahallesinde bulunan ve Müslümanların Ramazan Bayramı eğlencesi için gittiği lokale sabaha karşı kimliği belirsiz iki kişi tarafından bombalı saldırı düzenlendi.
Görgü tanıklarının ifadesine göre yüzleri kapalı olarak olay yerine motosikletle gelen iki kişi, olay sırasında 50 kişinin içeride bulunduğu lokalin içine pencereden bomba atmaya çalıştı. Şans eseri cama çarparak dışarı düşen bomba, büyük bir gürültüyle binanın önünde patladı. El yapımı olduğu anlaşılan bombanın patlamasıyla lokalin yanında park halinde bulunan 2 araç büyük hasar görürken, 60 yaşında bir kişi de hafif yaralandı.
Olay anında içeride bulunan Ghanam Admanei adlı bir kişi SVT'ye yaptığı açıklamada, içeride olay sırasında çocuk, yaşlı ve kadınlardan oluşan 50 kişinin bulunduğunu söyledi.
Malmö Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bomba uzmanlarının olay yerinde 6 saatlik bir incelemenin ardından delil topladıkları ve saldırıyı yapan iki kişinin arandığı belirtildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...