Anadolu Ajansı'nın genç fotoğrafçısı NYT'da

Anadolu Ajansı'nın genç fotoğrafçısı NYT'da

DÜNYA Haberleri

New York Times, fotoğraflarıyla Mübarek rejiminin acımasızlığını gösteren Anadolu Ajansı muhabiri Muhammed Elshamy ile söyleşi yaptı.

Anadolu Ajansı'nın Nijerya foto muhabiri Muhammed Elshamy, 2011'deki Mısır halk ayaklanması sırasında çektiği bir dizi fotoğraf ile ilgili New York Times'ın 18 Temmuz'da yayınlanan baskısına röportaj verdi.
21 yaşındaki Elshamy, Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan 2011'deki halk ayaklanmasını, foto muhabirlik kariyerinin "dönüm noktası" olarak nitelendirdi.
REJİMİN ACIMASIZ YÜZÜNÜ FOTOĞRAFLADI
Elshamy, 17 gün boyunca bu kanlı devrimin ve Mübarek rejiminin vahşetini ortaya koyan çok sayıda görüntü elde etmeyi başardı. Bir genç kadın protestocunun Mısır Polisi tarafından öldüresiye bir şekilde sürüklendiğini gösteren fotoğraflardan bir tanesi Mübarek rejiminin acımasız polis şiddetini ortaya koydu. Bu durum uluslararası tepkilerin doğmasına sebep oldu.
Anadolu Ajansı'nın genç fotoğrafçısı NYT'da

"HAZIRLIKSIZTIM VE KORKMUŞTUM"
Elshamy, "Bu fotoğrafı çektiğimde henüz 17 yaşındaydım. Yerel bir gazete olan Almasry Alyoum'da foto muhabirliğe başlayalı henüz 1 yıl olmuştu. Hazırlıksız ve korkmuştum. Daha önce böyle bir durumla karşılaşmamıştım" dedi, "Foto muhabirliğe başlayalı henüz 1 yıl olmuştu ve çektiğim bu fotoğraf tahmin ettiğimden öte bir etki yaşattı" diye ekledi.
"ÇEKTİĞİM FOTOĞRAF ALGILARI DEĞİŞTİRDİ"
Genç fotoğrafçı, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Çektiğim fotoğraf çalıştığım gazetede manşet oldu ve sosyal medyada çok hızlı bir şekilde yayıldı. Birçok kişi, kadın protestocunun surat ifadesi ve o acımasız sahne karşısında şok olmuştu. Bu durum askerin sivillere bu şekilde davranmayacağı algısını değiştirdi ve o dönemde iktidarda olan askeri cunta adına bir utanç vesilesi oldu"
FOTOĞRAFLARI ULUSLARARASI BASINDA YER ALDI
Muhammed Elshamy, "Bu durum hem kendim hem de işim için bir dönüm noktası oldu. Bu olaydan sonra olgunlaştım ve bu işi yapmaya devam etmek istediğimden emin oldum" diye konuştu.
Elshamy'nin çektiği fotoğraflar, daha önce de Time Dergisi, CNN International ve El Cezire Amerika gibi birçok haber ajansı ve uluslararası medyada yer almıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...