Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Katil Esad'dan Şam'a zehirli gaz saldırısı

/ Kaynak: AA
Katil Esad'dan Şam'a zehirli gaz saldırısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'de Esad'a bağlı güçlerin muhaliflerin kontrolündeki bölgelere kara ve havadan düzenlediği saldırılarda 30 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçleri ülkenin çeşitli kentlerinde yönetim karşıtlarının denetiminde olan yerlere havadan savaş uçakları ve helikopterlerle karadan ise havan topu ve füzelerle saldırdığı belirtildi.
Saldırılarda başkent Şam'ın banliyölerinde 11, Halep'te 8, Dera'da 5, Hama ve Humus'ta ikişer ile Deyru'z Zor ve Rakka'da birer sivilin yaşamını yitirdiği kaydedilen açıklamada, ölenler arasında 8 çocuk ile 4 kadının bulunduğu ve 4 kişinin de rejimin tutuklu merkezlerinde işkenceden hayatını kaybettiği vurgulandı.
- "Rejim, Haresta'ya zehirli gazla saldırdı"
Öte yandan, Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de rejim güçlerinin başkent Şam'ın doğusunda yer alan Haresta bölgesine "zehirli gazla" saldırmasında çok sayıda kişinin boğulma tehlikesinin geçirdiğini duyurdu.
Zehirli gazlardan etkilenenlerin bölgedeki sahra hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındığını aktaran SRGC, Şam yönetimine bağlı güçlerin söz konusu bölgeye de ağır silahlarla da saldırdığını iletti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...