Rusya: Saldırı durumunda ABD füze kalkanı ilk hedef olur

Rusya: Saldırı durumunda ABD füze kalkanı ilk hedef olur

DÜNYA Haberleri

Rusya Stratejik Füze Kuvvetleri askeri danışman Yesin, Rusya'ya karşı herhangi bir saldırıda, ABD'nin füze kalkanının ilk hedef olacağını söyledi.

Rusya Stratejik Füze Kuvvetleri eski komutanı ve askeri danışman Viktor Yesin, "ABD füze kalkanının Romanya sistemleri ABD'nin Rusya'ya yönelik bir saldırı olması durumunda ilk hedef olacak…" uyarısında bulundu.
İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİNDE EN BÜYÜK SORUN HALİNE GELDİ
İran tehdidi nedeni ile ABD'nin Avrupa'ya kurmayı planladığı füze kalkanı ABD-Rusya ilişkilerinde en büyük sorun haline geldi. Füze kalkanının Rusya'yı hedef almadığını savunan Washington hukuki garanti vermeyi reddederken, İran nükleer programında anlaşma sağlanması nedeni ile Moskova sistemden vazgeçilmesini istiyor.
HAREKETLİ NÜKLEER FÜZELER İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Interfax'ta yapılan basın toplantısında konuşan Rusya Stratejik Füze Kuvvetleri Komutanlığı'ndan İgor Denisov da tren yollarında hareketli nükleer füzeler için çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Denisov 5 aşamalı olarak projenin uygulamaya konulduğunu, halen ilk aşamasının sürdüğünü belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...