Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Azerbaycan'da Rus iş adamına soruşturma

/ Kaynak: AA
Azerbaycan'da Rus iş adamına soruşturma

DÜNYA Haberleri  / AA

Azerbaycan'da, ailesiyle Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ'a yerleşen Rus iş adamı German Sterligov'la ilgili soruşturma başlatıldı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, German Sterligov Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sterligov ve ailesinin, Azerbaycan yasalarını ihlal ederek 4 Temmuz'da işgal altındaki Yukarı Karabağ'a gittiği belirtildi.
Açıklamada, Sterligov'un 13 Temmuz'da Şuşa kentinde basın toplantısı düzenlediği ve burada sözde Ermeni yönetiminin propagandasını yaptığı kaydedildi.
Rus iş adamının sosyal paylaşım sitesindeki hesabından Azerbaycan toprak bütünlüğü aleyhine, işgal altındaki topraklardaki doğal kaynakların yasa dışı yollarla kullanılması ve yasal olmayan iş faaliyetlerinde bulunulması, kara paraların aklanması gibi çağrılar yaptığı, ailesini de bu işe kattığı bildirildi.
Sterligov'la ilgili, "Devlet aleyhine açık çağrıda bulunmak" ve "Azerbaycan sınırlarını yasadışı yollardan geçme" suçlamalarıyla soruşturma açıldı.
Rus iş adamı Sterligov, Rusya'daki şirketlerinin bir kısmını kapatarak Yukarı Karabağ'a taşımış ve bundan sonra orada yaşayacağı yönünde açıklamalarda bulunmuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...