Tayland'da cunta yönetiminden casus yazılım iddialarına yalanlama

/ Kaynak: AA
Tayland'da cunta yönetiminden casus yazılım iddialarına yalanlama

DÜNYA Haberleri  / AA

Tayland'da cunta yönetiminin lideri ve Başbakan Prayuth Çan-oça, Tayland ordusunun casus yazılım aldığı iddiası yalanlandı.

Tayland'da cunta yönetiminin lideri ve Başbakan Prayuth Çan-oça, ülkesinin silahlı kuvvetlerinin 2014'teki askeri darbe sırasında İtalyan bir şirketten casus yazılım satın aldığına dair Wikileaks belgelerinde yer alan iddiayı yalanladı.
Başbakan Prayuth Çan-oça, Tayland Silahlı Kuvvetleri'nin 2014 yılında İtalyan Hacking Team şirketinden muhalif siyasetçilerin dinlenmesi amacıyla 390 bin dolara casus yazılım satın aldığı iddialarını reddetti ve bu şirketten hiç kimseyle iletişime geçilmediğini belirtti.
Tayland Başbakanı'nın yalanladığı iddia dışında Wikileaks belgelerinde ayrıca Tayland polisinin de 2013'te 310 bin dolara benzer bir yazılım satın aldığı ileri sürülmüştü.
Ordu, ülkede yedi ay süren siyasi tıkanıklığın ve 28 kişinin öldüğü protesto gösterilerinin ardından 22 Mayıs 2014'te yönetime el koymuştu. Cunta lideri General Prayut Çan-oça, kendisini başbakan ilan ederek senatoyu feshetmişti. Böylece ordu, anayasal monarşiye geçilen 1932 yılından bu yana 12'inci kez yönetime el koymuş oldu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...