Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Düzmece mahkemelerde yargılanan Bedii'nin duruşması ertelendi

/ Kaynak: AA
Düzmece mahkemelerde yargılanan Bedii'nin duruşması ertelendi

DÜNYA Haberleri  / AA

İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii ile 311 kişinin yargılandığı davanın duruşması 29 Temmuz'a ertelendi.

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve 311 darbe karşıtının İsmailiyye'deki mahkemeler kompleksini ateşe verme suçlamasıyla açılan davanın ertelendiği bildirildi.
Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, askeri savcılık, Bedii ve 311 kişinin yargılanmasına 29 Temmuz'da İsmaliyye Askeri Mahkemesi'nde devam edeceği kararı verdi.
İsmailiyye Başsavcılığı, 14 Ağustos 2013'te Rabiatu'l Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki askeri müdahalenin ardından "şiddete başvurmak, 10 kişinin ölümüne sebebiyet vermek, İsmailiyye'de mahkemelerin ve savcılık binasının bulunduğu kompleksi basıp ateşe vermek" suçlamasıyla yargılanan sanıkları daha önce askeri mahkemeye sevk etmişti.
Öte yandan, başkent Kahire'deki Polis Akademisi'nde dün görülen davada tanıkların dinlenilmesine devam edildi. Savunma heyetinin, sanıkların duruşmada bulunmaması nedeniyle duruşmanın ertelenmesini talep etmesi üzerine mahkeme duruşmayı 19 Ağustos'a ertelemişti.
Yargılandığı 6 davada hakkında 4 müebbet (25 yıl), 4 yıl hapis ve 2 idam cezası verilen (biri daha sonra iptal edildi) Bedii'in diğer davaları sürüyor. Bedii, son olarak 29 Mart'ta Mısır Başsavcılığı tarafından "terörist" listesine alınmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...