Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FBI: IŞİD, El-Kaide'den daha büyük tehdit

/ Kaynak: DHA
FBI: IŞİD, El-Kaide'den daha büyük tehdit

DÜNYA Haberleri  / DHA

James Comey, IŞİD'in Amerikalıları radikalleştirme tehdidinin, El Kaide'nin ülkeye saldırısından daha büyük bir tehdit olduğunu söyledi.

Aspen Güvenlik konferansında konuşan FBI yöneticisi Comey, IŞİD'in bir yılı aşkın bir süredir sosyal medyadan yürüttüğü kampanyalarla Amerikalıları ve Amerika'da yaşayan Müslümanları, Ortadoğu'ya seyahat edemiyorsanız "bulunduğunuz yerde öldürün" diyerek terör eylemlerine sevk ettiğini söyledi.
4 TEMMUZ'DA SALDIRACAKLARDI
Comey ayrıca Amerika'nın Bağımsızlık Günü olan 4 Temmuz'da saldırı yapmayı planlayan bir grup IŞİD militanının yakalandığını da sözlerine ekledi. Comey, Chattanooga şehrinde geçtiğimiz günlerde iki askeri merkeze silahlı saldırıda bulunan ve 5 askeri öldüren Muhammed Yusuf Abdulaziz ismindeki saldırganın da aşırıcı örgüt üyesi olduğunu ve radikalleştirildiğini açıkladı. Abdulaziz'in geçmişinde uyuşturucu kullandığı ve El Kaide'nin genelde uyuşturucu kullanan kişileri ajan olarak kullanmayacağı ve IŞİD'in bu gibi kişileri seçtiğini belirten FBI yetkilisi, şüphelerin olayın IŞİD boyutunda yoğunlaştırdığını söyledi.
"Fark edemediklerimizden endişe ediyorum" diye Comey, IŞİD'in insanları bünyesine katmak ve Amerika'nın dinlemelerinden kaçınmak için kriptolu haberleşme sistemini kullandıklarını açıkladı.


DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...