İsveç polisi alarmda

İsveç polisi alarmda

DÜNYA Haberleri

İsveç'in ikinci büyük kenti Malmö'de bir hafta içinde 4'üncü kez düzenlenen bombalı saldırının ardından polis kırmızı alarma geçti.

İçişleri Bakanı Anders Ygeman, güvenlik önlemlerinin artıracağını belirtip patlamaların işsizlikle de bağlantılı olduğuna dikkat çekti. nbsp;
Malmö kentinde bir aracın altına konulan bombanın patlaması sunucu çok sayıda araç hasar gördü. Bu saldırı ile kente son bir hafta içinde düzenlenen 4'üncü saldırı oldu. İçişleri Bakanı Anders Ygeman, Rönnblomsgatan Caddesi'ndeki patlamanın ardından yaptığı açıklamada "Malmö'deki esrarengiz patlamaların ardından şimdi suçluların mutlaka bulunması gerekiyor. Malmö polisi, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Ulusal Operasyon Bölümünden (Nationale Operative Afdeling NOA) istediği yardımı aldı. Artık suçluların yakalanması için 'Elimizde yeterli eleman ya da imkan yok' gibi uyduracak bir bahane yok" dedi. Anders Ygeman, polisin, Kopenhag-Malmö arasındaki Öresund Köprüsü'nde de yeterli güvenlik önlemlerini alacağını ve sıkı kontrollerin başlatılacağını belirterek, "Bizim polislerimizin Balkan ve Doğu Avrupa ülkelerinde de bulundurulması ve köprüde sıkı kontrol gerekiyor. Aksi takdirde ülkemize silah sokulmasını önleyemeyiz" dedi. nbsp;
İçişleri Bakanı Ygeman, patlamaların işsizlikle de bağlantılı olduğuna dikkat çekti. Ygeman, işsizliğin giderek artması ile gençlerin işledikleri suçlarda da artış olduğunu söyledi. Malmö'de yılbaşından bugüne kadar 30'un üzerinde el bombası patlatıldı ve patlatılan bombaların Yugoslav yapısı olduğu bildirildi.
ŞEHİR HALKI İSYAN EDİYOR
Özellikle Malmö şehrinde meydana gelen son patlamadan sonra isyan eden halk, Malmö şehrinin hesaplaşmaların, ırkçı saldırıların merkezi haline gelmesinden büyük endişe ve üzüntü duyduklarını dile getirdi. Göteborg şehrinde Neo Nazi üyesi bir kişinin Mülteci kampını havaya uçurma planları yaparken 50 kilo patlayıcı ile yakalanması, Malmö'de sosyal yardım binasına cuma günü atılan el bombasının ardından bir gün sonra da bir el bombası atıldı. Yılbaşından beri her ay bir patlamanın meydana geldiği Malmö şehrinde son bir hafta içinde 4 patlama meydana gelmiş, son olarak cuma günü belediyenin engellilere ve sosyal yardım dairesine el bombası atılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...