HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Irkçı Wilders'e Avusturya'da soruşturma açıldı

Kaynak: AA
Irkçı Wilders'e Avusturya'da soruşturma açıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Hollandalı aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders hakkında Avusturya'da soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Hollanda medyasında yer alan haberde, soruşturmanın, Wilders'in geçen mart ayında Avusturya Özgürlük Partisi'nin (FPÖ) Viyana'da düzenlenen toplantısında dile getirdiği İslam karşıtı sözleri üzerine açıldığı kaydedildi. Wilders, FPÖ'nün daveti üzerine katıldığı toplantıda Kur'an-ı Kerim'i Adolf Hitler'in "Kavgam" adlı kitabına benzeterek yasaklanmasını istemişti. Avusturya'daki Müslümanlara ait bazı kuruluşlar söz konusu açıklamalardan sonra Wilders hakkında şikayet başvurusunda bulunmuştu.
Savcılığın soruşturma kararı üzerine değerlendirmede bulunan Wilders, hiç kimsenin kendisini susturamayacağını belirterek "Gerçekler söylenmeli" dedi.
İslam ve göçmenler karşıtı politikalarıyla tanınan ve en son Amerikan Özgürlük Koruma İnisiyatifi'nin (American Freedom Defense Initiative) mayıs ayında Dallas kentinde düzenlediği Hz. Muhammed konulu karikatür yarışmasına katılan eserleri Hollanda'da televizyonda göstererek büyük tepki çeken Wilders hakkında ülkesinde de benzer bir yargılama süreci devam ediyor.
Lahey Savcılığı, aralık ayında, Faslılara yönelik kullandığı ayrımcı ifadelerden dolayı Wilders hakkında dava açılmasını kararlaştırmıştı.
Wilders, Lahey'deki mahkemede, bir gruba karşı ırk temelinde ayrımcılık yapma, hakarette bulunma ve nefreti körükleme suçlamasıyla yargılanacak.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...