Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Irak'taki 200 bin Türkmen mülteci durumuna düştü'

/ Kaynak: AA
'Irak'taki 200 bin Türkmen mülteci durumuna düştü'

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ta geçen bir yılda DAEŞ'e karşı mücadelede 500 Türkmen savaşçının hayatını kaybettiğini, 200 bin ailenin mülteci durumuna düştüğü bildirildi.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı ve Milletvekili Erşad Salihi, geçen bir yılda terör örgütü DAEŞ'e karşı mücadelede 500Türkmen savaşçının hayatını kaybettiğini, 200 bin ailenin mülteci olduğunu belirtti. Salihi, Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlediği basın toplantısında, "Elimizdeki istatistiklere göre, terör örgütü DAEŞ'in bazı bölgeleri ele geçirmesinden bu yana, Kerkük'e bağlı Beşir'de, Musul civarında, Salahaddin'e bağlı Tuzhurmatu, Amirli, Beled, Beyci ve Es-Sirsar ilçelerinde yaşanan çatışmalarda 500 Türkmen savaşçı hayatını kaybetti" dedi.
DAEŞ saldırıları nedeniyle 200 bin Türkmen ailenin mülteci durumuna düştüğünü dile getiren Salihi, söz konusu Türkmenlerden 60 bininin Türkiye'ye sığındığını söyledi.
Salihi, Türkmenlerin sistematik olarak hedef alındığını savunarak, uluslararası raporların Iraklı Türkmenlerden bahsetmemesini eleştirdi.
Salihi, Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde demografik yapının değiştirilmeye çalışıldığını ileri sürdü. Salihi, Irak hükümetine ve yerel yönetime seslenerek, saldırılarda özellikle Tuzhurmatulu Türkmenlerin hedef alındığını, bu nedenle korunmalarını talep etti.
Terör örgütü DAEŞ'in Haziran 2014'te başta Musul olmak üzere Irak'ın bazı kentlerini ele geçirmesi üzerine çıkan çatışmalarda yüzbinlerce Iraklı evlerini terk ederek güvenli bölgelere sığındı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...