Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kuzey Kore, nükleer anlaşmada yok

/ Kaynak: AA
Kuzey Kore, nükleer anlaşmada yok

DÜNYA Haberleri  / AA

Kuzey Kore'nin Pekin Büyükelçisi, ülkesinin İran ile varılan nükleer anlaşmaya benzer bir anlaşmayla ilgilenmediğini söyledi.

Kuzey Kore'nin Pekin Büyükelçisi Ji Jae Ryong, ülkesinin, İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesi ve Almanya (5+1) arasında sağlanan nükleer anlaşmaya benzer bir anlaşmayla ilgilenmediğini belirtti.
Büyükelçi Ji, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu ay başında İran ile uzun süren çabaların ardından varılan anlaşmanın benzeri bir anlaşmayla ilgilenmediklerini çünkü ülkesinin bir "nükleer silah devleti" olduğunu ifade etti.
Ji, Kuzey Kore'nin, nükleer programının dondurulmasına yönelik bir diyalogla hiç ilgilenmediğini dile getirdi.
Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı sözcüsü geçen hafta ülkesinin nükleer caydırıcılığının, "müzakere masasına getirilecek bir oyuncak olmadığını" söylemişti.
İran ile 5+1 grubu arasında Viyana'da süren nükleer müzakerelerde 14 Temmuz'da anlaşmaya varılmıştı. BM Güvenlik Konseyi de anlaşmayı onaylayan ve İran'a yönelik BM yaptırımlarının kademeli olarak kaldırılmasını düzenleyen karar tasarısını oy birliği ile kabul etmişti.
Kuzey Kore'nin son dönemde yaptığı balistik füze denemelerinin yol açtığı gerilim üzerine Seul'de mayıs ayında Güney Kore, Japonya ve ABD'nin temsilcileri bir araya gelmişti.




DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...