Gazze'deki tek elektrik santraline yakıt pompalanmaya başladı

/ Kaynak: AA
Gazze'deki tek elektrik santraline yakıt pompalanmaya başladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Gazze'de bir haftayı aşkın süredir üretimin yapılmadığı elektrik santraline yeniden yakıt pompalanmaya başlandığı bildirildi.

Sınır ve Sınır Kapıları İdaresi Müdürü Nazmi Muhenna AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sabah Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye 150 bin litrelik yakıtın geçtiğini söyledi. Gazze'deki Enerji ve Tabi Kaynaklar İdaresi yaptığı yazılı açıklamada, yakıt pompalanmasıyla elektrik santralinin yeniden "8 saat elektrik 8 saat kesinti" düzenlemesiyle çalışmaya başlayacağını ifade etti. Filistin Bakanlar Kurulu dün, Gazze'deki elektrik santralinin çalışmasının sağlanması ve Gazze'nin imarı için yapılan planların uygulanması amacıyla santrale verilen akaryakıttaki verginin muafiyet süresinin Ağustos ayı sonuna kadar uzatıldığını duyurmuştu. Enerji ve Tabi Kaynaklar İdaresi 21 Temmuz'da, üretim için gerekli yakıt üzerinden alınan vergideki muafiyet süresinin sona ermesi nedeniyle santralde üretimin durduğunu açıklamıştı. Elektrik santralinin ihtiyacını karşılamak için her ay 10,4 milyon dolar vergi ödenmesi gerekiyor. Gazze'deki Enerji Kurumu ise litre başına 0,8 dolar vergiyi ödemeden yakıtı gerçek fiyatından satın almak istiyor. Abluka altındaki Gazze'nin ihtiyacı olan yaklaşık 400 megavat elektriğin, yalnızca 212 megavatı karşılanabiliyor. İsrail tarafından 120, Mısır'dan 32 megavat elektrik sağlanırken akaryakıt sıkıntısı nedeniyle sık sık duran Gazze'deki santralden yalnızca 60 megavat elde edilebiliyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...