Darbe karşıtlarından Mescid-i Aksa çağrısı

/ Kaynak: AA
Darbe karşıtlarından Mescid-i Aksa çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak, Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıları protesto etme çağrısında bulundu.

Ulusal İttifak'tan yapılan yazılı açıklamada, "Yaralarımıza ve hakkı savunmak için düşen şehitlerimize rağmen Mescid-i Aksa davasını bir gün bile unutmadık" denildi. Mescid-i Aksa'nın karşı karşıya kaldığı tehlike ve saldırılara yönelik "Mısır'ın devrimcilerine" yarınki cuma gösterilerine katılma çağrısı yapılan açıklamada, eylemlerle, Kudüs ve Filistin'deki kardeşleri ile tüm Müslümanlara, davalarının, düşmanlarının ve onlardan kurtulma yolunun bir olduğu mesajını vermek istedikleri kaydedildi. Açıklamada, Sosyalist Devrimciler Hareketi'nin askeri rejime karşı birlikte hareket etme çağrısını memnuniyetle karşıladıkları belirtildi. Mısır'da 3 Temmuz 2013'te ülkenin seçilmiş ilk sivil Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle görevden indirilmesinin ardından başlayan rejim karşıtı gösteriler, ülkenin çeşitli kentlerinde özellikle cuma günleri yoğun bir şekilde düzenlenmeye devam ediyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...