Oğul Kaddafi'nin sonu aşiretin elinde

/ Kaynak: AA
Oğul Kaddafi'nin sonu aşiretin elinde

DÜNYA Haberleri  / AA

Devrik lider Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfül İslam hakkındaki idam kararının infazı, Zintan aşiretinin iç dengelere göre atacağı adıma bağlı.

Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfül İslam Kaddafi hakkında verilen idam kararı hakkındaki son sözü, kendisini elinde tutan Zintan aşireti söyleyecek. Aşiretin tutumunu, ülkede son haftalarda Trablus-Tobruk arasında ve Trabluslu güçlerin kendi içinde değişen dengeler belirleyecek. Muammer Kaddafi rejimine karşı 17 Şubat 2011'de yapılan devrimin ardından istikrarın sağlanamadığı Libya'da, Haziran 2014 seçimlerini takiben ortaya çıkan Trablus ve Akdeniz kıyısındaki Mısır sınırına yakın Tobruk'ta olmak üzere iki ayrı yönetim bulunuyor. İki yönetim, askeri ve siyasi ittifaklara dayalı çatı yapılardan oluşuyor ve içlerinde birçok farklı bileşeni barındırıyor. Ülkenin kuzeybatısına, Trablus'a 140 kilometre uzaklıktaki bölgede yaşayan Zintan aşireti, 2011'den bu yana Seyfül İslam'ı, Zintan şehir hapishanesinde tutuyor. Geçen gün ise, Trablus İstinaf Mahkemesi, Seyfül İslam'ı 17 Şubat 2011'de çıkan halk ayaklanmasında "gösterileri şiddet kullanarak bastırmak ve göstericileri öldürmek, köy ve şehirleri kuşatma altına almak ve kamu mallarını zarara uğratmak" gibi suçlamalar nedeniyle idama mahkum etmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...