HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Taliban lideri Molla Ömer 'zehirlenerek öldürüldü' iddiası

Kaynak:
Taliban lideri Molla Ömer 'zehirlenerek öldürüldü' iddiası

DÜNYA Haberleri  / 

Afganistan'da faaliyet gösteren Tahrik-i İslami Mahaz Fedai Grubu, Taliban lideri Molla Ömer'in zehirlenerek öldürüldüğünü iddia etti.

Grubun internet sitesinde yazılı açıklama yapan sözcü Kari Hamza, Molla Ömer'in zehirlenerek öldürüldüğünü öne sürdü.

Molla Ömer'in, Taliban'ın yeni lideri Molla Ahtar Mansur tarafından zehirli ilaçlar verilerek öldürüldüğünü bildiren Kari Hamza, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

''Molla Ahtar Mansur, Molla Ömer hastalandığı sırada Dubai'dan zehirli ilaç isteyerek, Molla Ömer'in yakın korumasından o ilaçları vermesini istedi. Molla Ömer, o ilaçları kullanmasından üç gün sonra da hayatını kaybetti. Molla Ömer, Afganistan'ın Zabul vilayetinde defnedildi. O, Taliban rejiminin devrilmesinin ardından hiçbir zaman Afganistan dışına çıkmadı. Molla Ahtar Mansur, geçen mayıs ayında Pakistan'ın Afganistan sınırında ABD güçleriyle görüştü. Görüşmede her iki taraf, 'Molla Ömer'in Pakistan kontrolünde çalışan biri' olduğunu göstererek, Amerika tarafından öldürüldüğünü ortaya atma anlaşmasına vardı. Amerika desteğini de alan Molla Mansur, Molla Ömer'i halk nezdinde 'Pakistan ajanı' olarak göstermek istedi.''

İki gün önce Molla Ömer'in ölümünün kesinleşmesinin ardından Molla Ahtar Mansur, Taliban'ın yeni lideri seçilmişti.

Taliban lideri Molla Ömer 'zehirlenerek öldürüldü' iddiası

DÜNYA
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...