Husi lideri: 'Savaşa devam'

/ Kaynak: AA
Husi lideri: 'Savaşa devam'

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'de Şii Ensarullah Hareketi (Husiler) lideri Abdülmelik el-Husi taraftarlarına, 'savaşa devam edin' çağrısı yaptı.

Harekete ait el-Mesire Televizyonu'nda konuşma yapan Husi, Aden'in kontrolünü kaybetmenin ardından Husi savaşçılara yeniden direnme mesajı gönderdi. Husi, "Direnişe ve savaşa devam etmelisiniz kazanma yolunda olan sizsiniz" dedi.
"ADEN'İN DÜŞMESİNİN SEBEBİ RAMAZAN BAYRAMI"
Ülkenin kuzeyindeki Sa'da kentinde yaşayan ve sık sık el-Mesire Televizyonu'ndan taraftarlarına seslenen Abdülmelik el-Husi, Aden kentinin neden Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı milislerin kontrolüne geçtiğine de değindi. Husi, Aden'i kaybetmeyi bölgede bulunan savaşçıların Ramazan Bayramı nedeni ile kuzeydeki köylerine dönmesine bağlayarak, kenti yeniden alabilecek güçte olduklarını iddia etti. Hadi yanlısı Halk Direnişi güçlerinin Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinin desteğine rağmen sınırlı bir başarı elde ettiğini belirten Husi, Halk Direnişi güçlerinin DAEŞ'in Yemen kanadı Sana vilayeti örgütü ile bağlantılı olduğunu savundu. Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon güçlerinin Husilere yönelik başlattığı hava operasyonları ile tırmanışa geçen krizde, güneydeki Aden kenti kilit bir rol oynamıştı. Hadi'nin Aden'den Riyad'a geçmesi ile Husilerin kuşatması altında kalan kentte, Hadi'ye bağlı Halk Direnişi milisleri Husilere karşı savunmaya geçmişti. Uzun süren şehir savaşının ardından 17 Temmuz'da Aden kentinin kontrolünün Halk Direnişi'ne geçtiği bildirilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...