Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nahda Hareketi'nden teröre karşı çağrı

/ Kaynak: AA
Nahda Hareketi'nden teröre karşı çağrı

DÜNYA Haberleri  / AA

Nahda Hareketi, siyasiler olmak üzere tüm güçleri, hükümetin çağrısı üzerine düzenlenecek terörle mücadele konferansına katılmaya çağırdı.

Tunus'taki Nahda Hareketi, ülkedeki tüm etkin güçleri, hükümetin çağrısı üzerine yaklaşık iki ay sonra düzenlenecek terörle mücadele konferansına katılmaya çağırdı. Nahda Hareketi Danışma Kurulu'nun 38. dönem toplantıları sonrasında yapılan yazılı açıklamada, Tunus hükümetinin çağrısı üzerine ekim ayında terörle mücadele kapsamındaki düzenlenmesi beklenen Ulusal Konferans'ın başarılı olması için Tunuslu siyasi ve diğer tüm güçlerin katılmasının kaçınılmaz olduğuna dikkat çekildi. Libya'daki olaylar ve Tunusla ilişkileri konusuna değinilen açıklamada, hükümeti ve sivil toplum kuruluşlarını, Libya ile karşılıklı ilişkileri güçlendirme ve Libya'da uzlaşma adımlarına destek vermeleri çağrısı yapıldı.
"SİYONİSTLERİN BARBARLIK VE VAHŞETİ"
Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria'nın Nablus kentinde Filistinlilere ait evi ateşe vererek bir bebeğin ölümüne yol açtığı olayının kınandığı ve Filistinlilerin işgale karşı direnişlerinin desteklendiği açıklamada, "Siyonist barbarlık ve vahşeti, Filistinli Ali Devabişe bebeğini yakarak öldürme derecesine ulaştı" denildi. Tunus'un Susa kentinde 26 Haziran'da bir otelin plajına saldırı düzenlenmiş, olayda 30'u İngiliz, 38 turist öldürülmüştü. Saldırının ardından Tunus yönetimi, terörle mücadele kapsamında devletin kontrolünde olmayan 80 caminin kapatılmasının yanı sıra turistik yerlerin güvenliğinin sağlanması için yedek askerlerin göreve çağrılmasını da içeren bir dizi karar almış, 4 Temmuz'da da bir ay süreli olağanüstü hal ilan edilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...