Orta Afrika Cumhuriyeti'nde çatışma: 1'i asker 5 kişi öldü

/ Kaynak: AA
Orta Afrika Cumhuriyeti'nde çatışma: 1'i asker 5 kişi öldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde (OAC) BM İstikrar Misyonu (MINUSCA) ile silahlı bir grup arasında çıkan çatışmada 5 kişi hayatını kaybetti.

MINUSCA Sözcüsü Amadun Ture, başkent Bangui'nin Müslüman PK5 mahallesinde silahlı bir grup ile BM İstikrar Misyonu arasında çatışma çıktığı, 1 asker ve 4 silahlı kişinin öldüğünü açıkladı. PK5 mahallesinde yaşayan Müslümanların Sözcüsü Osman Abakar, çatışmanın, istikrar misyonunun Müslümanların oluşturduğu Seleka grubu liderlerinden Harun Gaye'yi tutuklamak üzere mahalleyi kuşattıktan sonra çıktığını söyledi. Silahlı grubun karşı çıkmasıyla Gaye'nin tutuklanamadığını belirten Abakar, çatışmadan sonra mahallede tedirginliğin hakim olduğunu ifade etti. Gaye'yi destekleyenler, OAC Devlet Başkanı Catherine Samba Panza ile Fransa'nın Bangui Büyükelçisi Charles Malinas'ın, geçiş hükümetinin devam etmesi için ülkedeki gerilime göz yumduğunu iddia ediyorlar. Adının açıklanmasını istemeyen bir MINUSCA kaynağı, Gaye'nin geçen ay sonunda bir törende çıkan kargaşa olayını düzenleyen şüpheliler arasında yer aldığını kaydetti. Müslüman Seleka grubunun aralık 2012'de Hristiyan Cumhurbaşkanı François Bozize'ye karşı ayaklanması üzerine ülkede siyasi kriz çıkmıştı. Bozize'nin Mart 2013'te devrilmesinden ve Müslüman Michel Djotodia'nın cumhurbaşkanlığına getirilmesinden sonra Hristiyan Anti-balaka ile Seleka grupları arasında çıkan çatışmalarda binlerce kişi yaşamını yitirmiş, yaklaşık 1 milyon kişi evlerini terk etmek zorunda kalmıştı. Öte yandan, başkentte iki ay önce düzenlenen Bangui Forumu'nda Anti-balaka ve Müslüman Seleka gruplarının liderleri silahsızlanma anlaşması imzalamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...