Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rus ordusunda Hava Uzay Kuvvetleri Komutanlığı kuruldu

/ Kaynak: AA
Rus ordusunda Hava Uzay Kuvvetleri Komutanlığı kuruldu

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya hava kuvvetleri, hava savunma ve füze savunma kuvvetleri ile uzay kuvvetleri, yeni kurulan 'Hava Uzay Kuvvetleri Komutanlığı' altında birleştirildi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatı gereği 1 Ağustos itibarıyla "hava-uzay ordusunun" kurulduğunu bildirdi. Şoygu, bundan böyle hava kuvvetleri, hava savunma ve füze savunma ile uzay kuvvetlerinin tek yerden yönetileceğini belirtti. Bu birliklerin tek komuta altında birleştirilmesinin ülkenin hava-uzay savunması için en iyi yöntem olduğunu söyleyen Şoygu, uygulamanın ilgili birimlerin etkinliğini artıracağını ve hava uzay savunma sisteminin sürekli gelişimini sağlayacağını ifade etti. Hava Uzay Kuvvetleri Komutanlığı'nın kurulması yönündeki çalışmalar geçen yıl başlamıştı. Bu ay itibarıyla Rusya'daki tüm hava savunma sistemleri, bu komutanlık tarafından yönetilecek ve olası saldırılara da yine bu komutanlığın talimatıyla karşılık verilecek.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...