Tarım işçileri Maliye Bakanlığını işgal etti

Tarım işçileri Maliye Bakanlığını işgal etti

DÜNYA Haberleri

Brezilya'da işçiler, federal hükümetin tarım reformu kapsamında işçi fonunu yarıya indirmesini protesto ediyor..

Brezilya'da, Topraksız Tarım İşçileri Hareketi (MST-Movimento dos Trabalhadores Sem Terra) üyeleri Maliye Bakanlığı'nı işgal etti. Federal hükümetin tarım reformu kapsamında işçi fonunu yarıya indirmesini protesto eden işçiler, sorularına cevap bulana ve bakanlık tarafından muhatap alınana kadar ''işgallerini'' sürdüreceklerini belirtti.

Sabah saatlerinde Sao Paulo kentinde gerçekleşen olayda, yaklaşık 2 bin işçinin bakanlık binasına gelerek eylem başlattıkları ve tarım işçilerine ayrılan bütçenin kesintisiyle ilgili bir yetkiliyle görüşene kadar bakanlıktan ayrılmayacaklarını açıkladıkları öğrenildi.

Öte yandan sosyal paylaşım sitesi Facebook'da yayınlanan ve MST koordinatörüne ait olduğu iddia edilen videoda Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rouseff ve Maliye Bakanı Joaquim Levy'nin suçlandığı bir bildiri yayınlandı. Videoda Rouseff'in birinci döneminde yaptığı tarım reformlarının ''korkunç'' olduğu ve ikinci dönemde de aynı hataların tekrar edildiği iddia edilerek, bütçe kesintilerinin işleri daha da kötüye götüreceği açıklamasına yer verildi.

MST üyeleri, eylemlerini ülke geneline yayarak, Porto Alegre, Recife, Fortaleza, Florianopolis, Curitiba, Palmas, Paraiba ve Bahia gibi kentlerde de hükümet binalarını işgal etme eylemleri yapacaklarını duyurdu.

Brezilya federal hükümeti tarafından başlatılan tarımda reform paketi çerçevesinde 2 milyar dolar olan fonun 500 milyon dolara indirilmesi kararlaştırılmıştı. Yaklaşık 1,5 milyon üyesi olan MST hareketi, halkın Brezilya genelindeki ekilebilir arazinin sadece yüzde 3'üne sahip olabildiğini belirterek, 1970'den beri tarım işçilerinin toprak sahibi olabilmesi için siyasi mücadele veriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...