ABD'den PKK operasyonlarına ilişkin açıklama!

/ Kaynak: AA
ABD'den PKK operasyonlarına ilişkin açıklama!

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'den Türkiye'nin IŞİD ve PKK operasyonlarına ilişkin bir açıklama daha geldi.

Beyaz Saray yetkilisi, "Son dönemdeki PKK saldırıları ve Türkiye'nin askeri düzeyde yanıtı, DAEŞ ile mücadele çabalarıyla bağlantılı değil. Türkiye'nin terörizme karşı kendini savunma hakkı var ve mevcut şiddet döngüsü, bizim DAEŞ ile mücadelede iş birliğimizi derinleştirmeye karar vermemizden önce başladı" dedi. nbsp;
nbsp;
Yetkili, Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları ve DAEŞ ile mücadelede ABD ve Türkiye arasında varılan anlaşma hakkında konuştu.
nbsp;
TÜRKİYE'NİN KENDİNİ SAVUNMA HAKKI VAR
nbsp;
"Son dönemdeki PKK saldırıları ve buna Türkiye'nin askeri düzeyde yanıtı DAEŞ ile mücadele çabalarıyla bağlantılı değil" diyen yetkili, Türkiye'nin terörizme karşı kendini savunma hakkı bulunduğuna dikkati çekti.
nbsp;
Yetkili, "Mevcut şiddet döngüsü, bizim DAEŞ ile mücadelede iş birliğimizi derinleştirmeye karar vermemizden önce başladı" ifadesini kullandı.
nbsp;
PKK SALDIRILARINA SON VERMELİ


Siyasi sürece geri dönmeye yönelik ihtiyacın altını çizmeye devam ettiklerini de aktaran yetkili, "-"Türkiye'nin kendini savunmaya yönelik yanıtında sivilleri korumak için tüm makul önlemlerin alınması ile uluslararası insani yasalara uygun şekilde eylemlerde bulunulmasının" önemini de dile getirdi.
nbsp;
Yetkili, "En önemlisi, mevcut şiddet döngüsünü kırmak. PKK, Türkiye'deki saldırılarına son vermeli" diye konuştu.
nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...