Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail'den İran'a sert tehdit!

İsrail'den İran'a sert tehdit!

DÜNYA Haberleri

İsrail Savunma Bakanı Yalon, Alman Der Spiegel dergisine verdiği röportajda İranlı bilim insanlarını üstü kapalı bir şekilde tehdit etti.

İran'ın nükleer programına karşı kendilerini savunmalarını gerektiğini söyleyen İsrailli bakana İranlı uzmanları mı hedef alacakları, sabotaj eylemlerinde mi bulunacakları soruldu. Moşe Yalon, ''İranlı bilim insanlarının hayatlarından sorumlu değilim'' dedi.


Yalon, röportajda ''İran'ın nükleer arzuları öyle ya da böyle durdurulmalı. Biz bunun yaptırımlar ve uzlaşmalar yoluyla yapılmasını istiyoruz. Ancak son kertede, İsrail kendini savunacak durumda olmalıdır'' ifadelerini de kullandı.


İsrailli bakan, İran'ın P5+1 ülkeleriyle yaptığı nükleer anlaşmanın 'tarihi bir hata' olduğunu söyledi. İran'ın yükümlülüklerini yerine getirmezse, İsrail'in hava saldırısı düzenleyebileceğini belirtti.


2007'den bu yana en az 5 İranlı nükleer enerji uzmanı öldürüldü. İran, suikastlerin ardında İsrail'in olduğunu iddia ediyor.


Ayrıca 2010'da ortaya çıkan Stuxnet isimli bir solucan yazılım, İran'daki bilgisayarların yüzde 58,85'ini etkilemişti. Nükleer tesislerinin hedef alındığını belirten Tahran, yazılımla ilgili olarak İsrail ve ABD'yi suçlamıştı.


NÜKLEER ANLAŞMA


İran ve P5+1 ülkeleri (ABD, İngiltere, Çin, Fransa, Almanya ve Rusya) 14 Temmuz'da nükleer müzakerelerde anlaşmaya varmıştı. Anlaşma, İran'ın nükleer programının uluslararası kontrole girmesini ve böylece nükleer silah üretememesini öngörüyor.


BMGK'nın oybirliğiyle kabul ettiği anlaşma, İran'a yönelik BM yaptırımlarının da kademeli olarak kaldırılmasını düzenliyor.


Kaynak : Al Jazeera

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...