159 Bangladeşli göçmen iade edildi

/ Kaynak: AA
159 Bangladeşli göçmen iade edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Myanmar, mayıs ayında Güney Asya'da patlak veren göçmen trajedisi sırasında karasularında kurtardığı bir grup Bangladeşliyi ülkelerine teslim etti.

Myanmar hükümeti, 159 Bangladeşliyi ülkesine iade etti. Global New Light of Myanmar gazetesi, 159 Bangladeşlinin, dün Arakan eyaletindeki sınır kapısında Bangladeşli yetkililere teslim edildiğini yazdı.
Grubun, 30 Temmuz'da ülkelerine iade edilmesinin planlandığı, ancak bunun Myanmar'da meydana gelen sel felaketi nedeniyle ertelendiği belirtildi.
Myanmarlı yetkililer, ülke kıyılarında geçen aylarda terk edilmiş iki tekneden 800'den fazla göçmeni kurtarmıştı. Hem Bangladeş hem de Myanmar'ın kendi vatandaşı olarak kabul etmek istemediği göçmenler diplomatik gerilime neden olmuştu.
Myanmar hükümeti, bazı göçmenleri, insani yardım örgütlerinden faydalanmak için Rohingyalı gibi hareket etmekle suçlamıştı.
Bangladeş bugüne kadar iki tekneden kurtarılan göçmenlerden 501'ini ülkeye kabul etti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...