Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yunan adasında Suriyelilere yangın tüpüyle müdahale

Yunan adasında Suriyelilere yangın tüpüyle müdahale

DÜNYA Haberleri

Avrupa'ya geçiş noktası haline gelen Yunanistan'ın Kos adasında polis Suriyelilere yangın söndürme cihazı ve cop kullandı.

İçlerinde kadın ve çocukların da olduğu yüzlerce Suriyeli göçmen tescil kağıtlarını almak için bir stadyumda bekletilmeye başladı. Burada sıcak hava koşulları ve izdiham halinde bekletilen göçmenler, işlemlerinin uzamasına isyan etti. Tansiyonun yükselmesiyle ada polisi, yüzlerce Suriyelinin üzerine yangın söndürme tüplerihe ve copa sarıldı. Çok sayıda Suriyeli gaza maruz kalırken, bir kadın da fenalık geçirdi.
BELEDİYE BAŞKANI: "KAN DÖKÜLEBİLİR"
Yunan televizyonuna konuşan Kos Belediye Başkanı Yorgos Kiriçis, durumun kontrolden çıktığını belirterek, "Kontrol edilemez durumların oluşması yönünde ciddi bir tehlike var. Kan dökülebilir" dedi. Kiriçis, Yunan hükümetinden adaya acilen personel ve nakit takviyesi yapma çağrısında bulundu. İsmini vermeyen bir Yunan emniyet yetkilisi de adaya diğer adalardan da polis takviyesi yapılacağını açıkladı.
BM: "UTANÇ VERİCİ"
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği de, Yunan adalarında Suriyeli göçmenlerin içinde bulundukları koşullarını 'utanç verici' olarak nitelendirdi. Komiserlik daha önce de Yunanistan'ı 'tam bir kaos' yaşanan adalarda kontrolü ele almaya çağırmıştı. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Avrupa Bürosu Direktörü Vincent Cochetel, bu yıl çoğunluğu Türkiye'den deniz yoluyla yaklaşık 124 bin kişinin Akdeniz adalarına ulaştığını açıklamıştı.
KAYNAK: EN SON HABER

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...