Clinton'un e-postaları gizli statüsünde değildi

/ Kaynak: AA
Clinton'un e-postaları gizli statüsünde değildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Kirby, Hillary Clinton'un bakanlığı dönemine ait bazı e-postaların paylaşımı hakkında yazılı açıklama yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, "Dışişleri Bakanlığı, hassas bilgilerin paylaşımının korunması yönündeki zorunluluğu ciddiye almaktadır" dedi. Yapılan açıklamada, istihbarat servisinin tavsiyesi üzerine, 4 e-postadan ikisinin bazı bölümlerinin çok gizli seviyeye yükseltildiği belirtilerek, "Bakanlık çalışanları tarafından bu e-postalar 2009 ve 2011 yıllarında 'sınıflandırılmamış' sistem üzerinden yayıldı ve sonunda Hillary Clinton'a yönlendirildi. Bu dosyalar gizli statüsünde değildi" ifadesi kullanıldı.
Kirby, "Dışişleri Bakanlığı, hassas bilgilerin paylaşımının korunması yönündeki zorunluluğu ciddiye almaktadır, çalışanlarını yüksek seviyede kurallara ve işlemlere, itaate tabi tutmaktadır" dedi.
Yapılan açıklamada ayrıca, e-postaların halka açıklanmadığı belirtilerek, istihbarat servisi yöneticisiyle bu dokümanların "çok gizli" statüde tutulup tutulmaması üzerine çalışıldığı belirtildi.
ABD'nin başkenti Washington'daki federal yargıç, Hillary Clinton'ın bakanlık yaptığı döneme ait e-posta yazışmalarını gruplar halinde her 30 günde bir kamuoyuna açıklaması gerektiğine hükmetmişti.
Bakanlık, belgeleri gözden geçirerek, mümkün olan en kısa sürede açıklanacağını duyurmuştu.
Hillary Clinton, gelecek yıl yapılacak başkanlık seçiminde Demokrat Parti'den aday adayı olduğunu açıklamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...