'İsrail tehlikeli bir oyun peşinde'

/ Kaynak: AA
'İsrail tehlikeli bir oyun peşinde'

DÜNYA Haberleri  / AA

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İsrail'in İran'ın nükleer programına karşı tehlikeli bir oyun oynadığını ifade etti.

Zarif, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında, Lübnanlı yetkililerle bölgedeki güvenlik ve istikrarı görüşeceklerini söyledi. Zarif, "Başta İsrail ve terör olmak üzere tehlikelerle mücadele konusunda işbirliğine ihtiyacımız var. İsrail, İran'ın nükleer programına karşı tehlikeli bir oyun oynuyor" dedi.
Bölgedeki ülkelerin çıkarı için Lübnan ve İran hükümetleri ile ciddi işbirliği sağlanması konusunda istekli olduklarını ifade eden Zarif, ülkesinin işbirliği çağrısına karşılık vermeleri için Ortadoğu'daki ülkelere elini uzattığını söyledi.
Zarif, Lübnan Başbakanı Temmam Selam ile de bir araya geldi.
- Zarif-Selam görüşmesi
Daha sonra Beyrut'taki hükümet binasına geçen Zarif, burada Lübnan Başbakanı Temmam Selam ile görüştü.
Görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında Zarif, "Ülkenin imarı dışında bugün Lübnan'da münakaşa etmenin günü değil" ifadesini kullandı.
Zarif, Lübnan Başbakanı ile iki ülke arasındaki ilişkiler ve işbirliği konularını ele aldıklarını bildirdi.
Selam'ın terörle mücadele ve güvenliğin sağlanması konusunda oynadığı rolden övgüyle söz eden Zarif, bu rolün Lübnan'a daha fazla güvenlik ve istikrar getirdiğini ifade etti.
- Zarif'in ziyareti "kuşkulu"
Öte yandan Arap İslam Konseyi Şii Grubu Genel Sekreteri Muhammed Ali el-Hüseyni ise Zarif'in Lübnan'a gerçekleştirdiği ziyareti eleştirdi. Hüseyni, Zarif'in ziyaretini "kuşkulu" olarak nitelendirdi.
Zarif, 2008 yılında Suriye'nin başkenti Şam'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Hizbullah'ın askeri komutanlarından İmad Muğniye'nin kabrini ziyareti, programından çıkarmıştı. İlk defa İranlı bir yetkilinin Muğniye'nin kabrini ziyaret etmediği belirtiliyor.
Lübnan kaynaklarından alınan bilgiye göre, İran Dışişleri Bakanı'nın, Başbakan Temmam Selam, Meclis Başkanı Nebih Berri ve Dışişleri Bakanı Cibran Basil'in yanı sıra Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ile görüştükten sonra yarın Suriye'ye gitmek üzere ülkeden ayrılması bekleniyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...