Litvanya'dan AB'ye 'Ukrayna' eleştirisi

Litvanya'dan AB'ye 'Ukrayna' eleştirisi

DÜNYA Haberleri

Litvanya Başbakanı Linas Linkevicius, Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'yı izole etmemesi nedeniyle batılı yetkilileri eleştirdi.

Linkevicius, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Rusya'ya karşı tüm yaptırımlar uzatılmalı. Orada (Ukrayna'nın doğusunda) durum daha da kötüye giderse, yaptırımlar sertleşmeli. Fakat biz kararları ortak mutabakatla aldığımız için bunu elde etmek kolay olmayacak" dedi. nbsp;
Son zamanlarda Ukrayna'nın doğusunda ateşkesin bozulmasını değerlendiren Linas Linkevicius, Avrupa'nın daha da ciddi tedbirler alması gerekliliği olduğunu vurguladı. Litvanyalı Bakan, "Yaptırımlardan başka bir müdahalemiz yoktur. Teorik olarak, Rusya'yı tam olarak izole edebiliriz ancak Avrupa Birliği'ndeki bazı meslektaşlarımızın tutarsızlığı yüzünden bunu gerçekleştiremiyoruz" ifadelerini kullandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...