Alıkonmaktan korkan katil Sisi İngiltere'ye gidemedi

Alıkonmaktan korkan katil Sisi İngiltere'ye gidemedi

DÜNYA Haberleri

İngiliz basını, Sisi rejiminin İngiltere'ye geldiğinde Rabia katliamı sebebiyle alıkonmaktan korkarak ziyareti iptal ettiğini öne sürdü.

Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye darbe yaparak görevinden uzaklaştıran Abdülfettah el-Sisi, İngiltere ziyaretini ertelediğini duyurdu. İngiliz Guardian gazetesi, Sisi'nin ziyaretini erteleme sebebinin Rabia Katliamı olduğunu iddia etti.
- Ruanda Katliamı'nın sorumlusu Londra'da tutuklanmıştı
Gazete, insan hakları avukatlarına dayandırdığı haberinde, Sisi'nin Rabia Katliamı'nda insanlık suçu işlediği ifade edilirken, Sisi rejiminin bu suçtan dolayı alıkonabilme ihtimali olduğunu öne sürdü. Ziyareti iptal etme gerekçesini de "Sisi tutuklanmaktan korkuyor" şeklinde açıklayan gazete, Rabia Katliamı'nda en az 800 göstericinin Sisi'nin askerleri tarafından katledildiğini ifade etti.
İnsan hakları avukatı Toby Cadman, geçtiğimiz aylarda Ruanda Katliamı'ndan sorumlu Karenzi Karake isimli General'in Londra'da tutuklandığını hatırlatarak, "Sisi, bu gibi örneklerden korkmuş olabilir, ziyaretini büyük bir ihtimalle bu yüzden iptal etti" dedi.
- Cameron Sisi'yi davet etmişti
İngiltere Başbakanı David Cameron, geçtiğimiz aylarda Sisi'yi ülkesine davet etmişti. Sisi, davete olumlu cevap vermişti ancak son anda ziyareti ertelediğini duyurdu. Mısır'dan ziyaretin iptaline ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.
KAYNAK: YENİ ŞAFAK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...