Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mısır'daki gösterilerde darbe karşıtı 36 kişi gözaltına alındı

/ Kaynak: AA
Mısır'daki gösterilerde darbe karşıtı 36 kişi gözaltına alındı

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da Rabia ve Nahda meydanlarındaki katliamın ikinci yılında düzenlenen gösterilerde, darbe karşıtı 36 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak'ın çağrısı üzerine Rabia ve Nahda meydanlarına yönelik kanlı müdahaleyi protesto için cuma namazının ardından eylemler düzenlendi. Gösterilere müdahale eden güvenlik güçleri, "şiddete teşvik", "izinsiz gösteri yapma", "arbede çıkarma" gibi gerekçelerle El-Garbiyye'de 8, Suveyş'te 14, Minya'da 7, Eş-Şarkıyye 4, İsmailiyye 3 darbe karşıtını gözaltına aldı. Güvenlik güçlerinin, Minya'da bazı semt ve köylere baskınlar düzenlediği ifade edildi. Mısır Sağlık Bakanlığı, 14 Ağustos'ta başlayan kanlı tasfiyenin ardından 16 Ağustos 2013 itibariyle güvenlik güçlerinin darbe karşıtı gösterilere müdahalesi sonucu ülke genelinde ölenlerin sayısının 578'e, yaralıların 4 bin 201'e yükseldiğini duyurmuştu. Hürriyet ve Adalet Partisi ise ülke genelinde ölü sayısının bini, yaralı sayısının da 10 bini aştığını, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) ise ölü sayısının 2 bin 600, yaralı sayısının ise 7 bin olduğunu açıklamıştı. Katliamın büyüklüğünün gizlenmesi amacıyla Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki bazı cesetlerin güvenlik güçleri tarafından bilinmeyen yerlere götürüldüğü, bazı cesetlerin de cami ve hastanelerde toplanarak yakıldığı iddia edilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...