Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İspanya'da boğalar 5 kişiyi öldürdü

/ Kaynak: DHA
İspanya'da boğalar 5 kişiyi öldürdü

DÜNYA Haberleri  / DHA

Düzenlenen geleneksel boğa koşusunda 35 yaşında bir kişi boğanın tek boynuz darbesi ile olay yerinde hayatını kaybetti.

İspanya güneyindeki Valenciya kentine bağlı Museros kasabasında nbsp;"Bou al carrer" festivali çerçevesinde düzenlenen geleneksel boğa koşusunda 35 yaşında bir kişi boğanın tek boynuz darbesi ile olay yerinde hayatını kaybetti. Ölen bu kişi ile birlikte İspanya'da Temmuz ayından bu yana ülkenin çeşitli bölgelerinde düzenlenen boğa koşularında hayatını kaybedenlerin sayısı ise 5'e yükseldi. Ölenlerin çoğalması üzerine hükümetin yeni koruma önlemleri alacağı belirtiliyor.

En son olarak geçtiğimiz Cuma günü Murcia kentinin Blanca kasabasında düzenlenen bir festivalde boğalarla beraber yapılan sokak koşusu sırasında, bir boğanın boynuz darbelerine maruz kalan 55 yaşındaki bir kişi hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybetmişti. İspanya'da, yüzyıllar öncesine dayanan ve halen büyük ilgi gören insanların boğalarla birlikte sokaklarda arenaya kadar birlikte koştuğu etkinlikler, son yıllarda ölenlerin çoğalması ile birlikte bazı yerel yönetimler tarafından yasaklanmaya başlandı.

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...