İşgalci İsrail askerleri Filistinli genci katletti

/ Kaynak: AA
İşgalci İsrail askerleri Filistinli genci katletti

DÜNYA Haberleri  / AA

İşgalci İsrail askerlerinin, Batı Şeria'da açtığı ateş sonucu 21 yaşındaki Refik Kamil Refik et-Tac hayatını kaybetti.

İsrail askerlerinin, Batı Şeria'da Nablus'un güneyindeki Beyta beldesi girişinde açtığı ateş sonucu 21 yaşındaki Refik Kamil Refik et-Tac hayatını kaybetti. Tac'ın cenazesi Nablus kentindeki Rafidia Hastanesinin morguna kaldırıldı. Tac'ın yakınları, üzüntü yaşadı.
Filistin yönetiminden açıklama
Filistin yönetiminden yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerleri tarafından 21 yaşındaki Refik Kamil Refik et-Tac'ın öldürülmesinden İsrail yönetiminin sorumlu olduğu belirtildi.
Giderek rutin bir hal alan öldürme olayları karşısında sessiz kalınamayacağı vurgulanan açıklamada, olayın "tehlikeli bir tırmanma" olduğu belirtilerek, "Bu durum uzun sürmeyecek. Sessiz kalmayacağız" ifadesine yer verildi.
Batı Şeria'daki Kızılay yetkilileri, İsrail askerlerinin, Nablus'un güneyindeki Beyta beldesi girişinde açtığı ateş sonucu Filistinli bir gencin vücudunun farklı yerlerinden vurulduğunu ve olay yerinde yaşamını yitirdiğini ifade etmişti.
Batı Şeria'da radikal Yahudi yerleşimcilerin Nablus'ta bir Filistinli ailenin evini ateşe vermesi sonucu 18 aylık bir bebeğin ve daha sonra da babasının hayatını kaybetmesinin ardından başlayan gerginlik devam ediyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...