Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BM, DAEŞ'i bir kez daha kınadı

/ Kaynak: AA
BM, DAEŞ'i bir kez daha kınadı

DÜNYA Haberleri  / AA

Birleşmiş Milletler (BM) Libya Destek Misyonu (UNSMIL), terör örgütü DAEŞ'in Libya'nın doğusundaki Sirte kentinde düzenlediği saldırıları kınadı.

UNSMIL'dan yapılan yazılı açıklamada, DAEŞ'in Sirte kentindeki saldırıları kınanarak, "Libyalı taraflar Cenevre'de diyalog görüşmeleriyle ülkede yaşanan krize çözüm ararken, terör örgütü (DAEŞ), saldırılarla oluşturduğu korku ve sindirmeler üzerinden kendi hakimiyetini kurma çabasına girmiş" ifadesine yer verildi.
"DAEŞ'in Libya'nın bütünlüğünü tehdit ettiği ve bu konuda UNSMIL olarak birçok uyarıda bulunulduğuna" dikkat çekilen açıklamada, "Libyalıların, aralarındaki ihtilaflara son vererek DAEŞ belasına karşı beraber mücadeleye girişmeleri yakındır" ifadesi kullanıldı.
Açıklamada, son olarak Libyalı taraflara, "Acil bir şekilde siyasi anlaşmanın sağlanması ve ülkedeki DAEŞ tehlikesi ile yaşanan sorunların çözümleri noktasında uluslararası toplumdan destek alabilecek bir ulusal mutabakat hükümeti kurma çağrısı" yapıldı.
Libya geçici hükümeti, dün BM'yi terör örgütü DAEŞ'in Sirte kentinde işlediği suçlar karşısında sessiz kalmakla suçlamış, örgütün kentte işlediği suçlar kapsamında en az 30 sivilin öldürüldüğünü açıklamıştı.
Ülkede son bir yıldır, biri Trablus'ta (Milli Genel Kongre) diğeri Tobruk'ta (Temsilciler Meclisi) olmak üzere iki meclis ve rakip yönetim bulunuyor.
Libya'da 17 Şubat 2011'de gerçekleşen devrimin ardından siyasi birlik sağlanamamış, rakip grupların arasında çatışmalar baş göstermişti. Geçen yıl emekli General Hafter'in başlattığı darbe girişimi, Trablus'taki merkezi yönetim tarafından engellenmişti. Hafter ile birlikte hareket eden bir grup milletvekili Tobruk'a giderek MGK'dan bağımsız bir meclis ve hükümet kurduklarını açıklamışlardı.
Başkent'teki Milli Genel Kongre'nin desteklediği Libya Şafağı (Fecr-i Libya) koalisyonu ile Tobruk Temsilciler Meclisi'nin destek verdiği Hafter'e bağlı "Onur Operasyonu" koalisyonu arasındaki çatışmalar ülkede istikrarsızlığın derinleşmesi endişelerine yol açıyor.
Öte yandan terör örgütü DAEŞ, Kaddafi taraftarlarının güçlü olduğu Sirte kentini kontrol ettiğini duyurmuştu. Terör örgütü, Libya'da Etiyopyalı olduklarını açıkladığı bir grup Hristiyan işçinin katledildiğini gösteren video görüntüsünü yayımlamıştı. Görüntüde DAEŞ militanlarının 15 işçiyi Libya'nın güneybatısında yer alan Fizan bölgesinde makineli tüfeklerle, 12 işçiyi ise ülkenin doğusunda bulunan Berka bölgesinde bıçaklarla öldürdüğü yer alıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...