Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avusturya 4 bin mülteciye bakamadı

Avusturya 4 bin mülteciye bakamadı

DÜNYA Haberleri

Avusturya'da yaşayan 4 bin mülteci sokaklarda sabahlıyor ve insanlık dışı muamele görüyor.

Türkiye iki milyondan fazla Suriyeli mülteciye her türlü yardımı yaparken Avusturya 4 bin mülteciye bakamadı. Ülkenin en büyük mülteci kampındaki hayat şartları, uluslararası insan hakları örgütü Amnesty tarafından sert bir dille eleştirildi.
İNSANLIK DIŞI MUAMELE
Viyana yakınlarındaki Traiskirchen'de bulunan mülteci kampında mültcilere insanlık dışı muamale yapıldığını dile getiren Amnesty Avusturya Genel Sekreteri Heinz Patzelt, durumun felaket olduğunu ve Avusturya hükümetinin derhal birşeyler yapması gerektiğini söyledi.
SOKAKTA SABAHLIYORLAR
Traiskirchen mülteci kampında yaklaşık 4 bin mülteci kalıyor. Bunlardan 1500'ünün dışarda gecelemek zorunda kaldıkları, aralarında hamile kadınlar ve küçük çocukların da bulunduğu bildirildi. Tuvaletlerin çok pis olduğu kampta, kadın ve erkeklerin aynı duşları kullanmak zorunda kaldıkları, duşlar arasında perde bulunmadığı belirtildi. Kampta refakatçisi bulunmayan küçük çocukların kendi hallerine bırakıldığını belirten Patzelt, uluslararası insan haklarının birçoğunun ihlal edildiğini söyledi.
KAYNAK: EN SON HABER

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...