Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrailli yazar: Muhammed Allan'ın kanı bizim ellerimizde

İsrailli yazar: Muhammed Allan'ın kanı bizim ellerimizde

DÜNYA Haberleri

Haaretz gazetesi yazarı Gideon Levy iki aydır açlık grevinde olan Filistinli mahkum Muhammed Allan'ın kanının İsrail devletinin ellerinde olduğunu yazdı.

Muhammed Allan'ın, "özgürlük savaşçısı" olduğunu söyleyen İsrailli yazar, "Kimse onu başka bir şekilde tanımlayamaz. O, özgürlüğü için ölümü göze almış bir savaşçı" ifadelerini kullandı. Levy, Allan'a bir şey olması halinde onun kanının İsrail'in sorumluluğu olduğunu belirtti.
- İki gün önce komaya girdi
İsrail'deki bir hapishanede açlık grevi yapan Filistinli tutuklu Muhammed Allan iki gün önce komaya girdi. Filistin Esirler Cemiyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, Allan'ın sağlık durumunun kötüleştiği, titreme nöbetinin ardından komaya girdiği ve şu anda solunum cihazına bağlı olduğu belirtildi. İsrail hapishaneler yönetiminin, sıkılaştırılan güvenlik önlemleri çerçevesinde cezaevlerinin tamamında havalandırmaya çıkma yasağı getirdiği kaydedildi. Nablus kentinde yaşayan avukat Muhammed Allan (30), 16 Kasım 2014'te tutuklanmış, geçen temmuzda, İsrail'in makamlarının, zanlıları, herhangi bir suçlama olmaksızın ve mahkemeye çıkarmadan cezaevinde tutmasına imkan veren "idari tutuklulama" uygulamasını protesto amacıyla açlık grevine başladığını duyurmuştu. İsrail parlamentosu Knesset, 30 Temmuz'da Filistinli tutuklu ve mahkumların "zorla beslenmesine" imkan tanıyan yasa tasarısını onaylamıştı. (Kaynak: Yeni Şafak)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...