İşgalci İsrail güçleri Filistinlilerin evlerini yıktı

/ Kaynak: AA
İşgalci İsrail güçleri Filistinlilerin evlerini yıktı

DÜNYA Haberleri  / AA

İşgalci İsrail güçleri, Kudüs'ün doğusunda yaşayan Filistinlilere ait 20 evi 'ruhsatsız' olduğu gerekçesiyle yıktığı bildirildi.

Kudüs'ün doğusundaki bölge sakinlerinden Iyd el-Cehalin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, buldozerler eşliğindeki İsrail güçlerinin Ölü Deniz ile Doğu Kudüs arasında, bedevilerin yaşadığı pek çok yere baskın düzenlediğini ve "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle 20 evi yıktığını belirtti. İsrail ordusunun, evlerini yıktığı ailelerin, güneşin altında, dışarda kaldığını dile getiren Cehahin, İsrail yönetiminin bölge halkını tehcir etmeye çalıştığını ancak devam eden yıkımlara rağmen, halkın bölgeyi terk etmeyi reddettiğini ifade etti. İsrail, Doğu Kudüs'ten Ölü Deniz'e kadar uzanan yaklaşık 12 bin dönümlük araziden "Filistinlilerin çıkarılmasını öngören" projesi kapsamında, buradaki bölge sakinlerini göçe zorluyor. Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde Batı Şeria; A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı. Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, "güvenliği" İsrail'e devredilirken, yüzde 61'ini kapsayan "C bölgesi"nin "idare ve güvenliği" İsrail'e bırakılmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...