HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Dağıstan'da çatışma: Kafkas liderin öldürüldüğü iddia edildi

Kaynak: AA
Dağıstan'da çatışma: Kafkas liderin öldürüldüğü iddia edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya'nın Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerinden Dağıstan'da çıkan çatışmada, Gadji Abdullayev'in öldürüldüğü ileri sürüldü.

Dağıstan güvenlik yetkililerden yapılan açıklamada, Untsukul bölgesi Gimrı köyü yakınlarındaki dağlık bölgede güvenlik güçleri ile yasa dışı örgüt mensupları arasında geç saatlerde çatışma çıktı. Çatışmada, ilk belirlemelere göre 9 kişiden oluşan gruptan 2 kişi öldürüldü. Güvenlik güçlerinin, diğer grup üyelerinin bulunması için bölgede operasyonları sürdürdüğü vurgulandı.
Çatışmada hayatını kaybedenler arasında, "Kafkasya Emirliği" grubunun dağlık bölge sorumlusu Gadji Abdullayev'in de bulunduğu iddia edildi.
2003-2010 yıllarında Suriye'de eğitim gören ve yakın zamana kadar Suriye'de Esed rejimine karşı savaştığı bildirilen Abdullayev'in, Dağıstan'a "Rusya işgaline karşı savaşmak" için gönderildiği kaydedildi.
Rusya, tüm Kuzey Kafkasya'da bağımsız ve birleşik İslam devleti kurmayı amaçlayan "Kafkasya Emirliği"ne karşı mücadele ediyor.
Dağıstan'ın Untsukul bölgesinde 11 Ağustos'ta çıkan çatışma 4 kişi öldürülmüş, hayatını kaybedenler arasında "Kafkasya Emirliği"nin lideri Magomed Süleymanov'un da bulunduğu açıklanmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...