HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Pakistan'da 40 terörist öldürüldü

Kaynak: AA
Pakistan'da 40 terörist öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Pakistan ordusunun Kuzey Veziristan bölgesine düzenlediği hava operasyonunda 40 Taliban militanın öldürüldüğü açıklandı.

Pakistan ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Pencap Eyaleti İçişleri Bakanı Şuja Hanzade'nin evinde uğradığı intihar saldırısı sonrası Kuzey Veziristan aşiret bölgesine hava operasyonu düzenlendi. Afganistan sınırında yer alan Şaval Vadisi'ndeki sığınaklara düzenlenen operasyonda 40 militanın öldüğü, bir çoğunun da yaralandığı kaydedildi.
Açıklamada ayrıca, çok miktarda silah ve mühimmatın da imha edildiği bilgisine yer verildi.
Pencap Eyaleti İçişleri Bakanı Şuja Hanzade'ye, bugün Attok bölgesindeki evinde bir grup partili ile bir araya geldiği sırada intihar saldırısı düzenlenmiş, Hanzade ve beraberindeki 16 kişi hayatını kaybetmişti.
Hanzade'nin terör örgütlerine karşı başarılı operasyonları nedeniyle hedef alındığı sanılıyordu. Pencap eyaletinde düzenlenen son operasyonda, El Kaide'nin Pakistan sorumlusu olduğuna inanılan "Abdali" kod adlı kişi öldürülmüştü.
Pakistan Talibanı, 2014 Mayıs'ında Uluslarası Karaçi Havalimanı'na saldırmış, 29 kişi hayatını kaybetmişti. Bunun üzerine Pakistan ordusu da 2014 Haziran'ında militanların sığınaklarının bulunduğu Afganistan sınırındaki Kuzey Veziristan bölgesine geniş çaplı askeri operasyon başlatmıştı.
Pakistan Talibanı ise operasyonlar üzerine aralık ayında Peşaver'de bir okula baskın düzenleyerek 130'dan fazla öğrenciyi kurşuna dizerek katletmişti.
Bir yılı aşkın süredir Kuzey Veziristan bölgesinde devam eden operasyonda 3 binden fazla militan öldürülürken 350'den fazla asker de yaşamını yitirmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...