HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İsrail'de skandal atama

Kaynak:
İsrail'de skandal atama

DÜNYA Haberleri  / 

İsrail, BM Daimi Temsilciliği'ne Mavi Marmara krizinde Meclis kürsüsünden akıl almaz bir konuşma yapan Danny Danon'u getirdi.

İsrail'de Başbakan Benjamin Netanyahu'nun liderliğindeki aşırı sağcı koalisyon hükümeti BM'de görev süresi dolan Daimi Temsilci Ron Prosor'un yerine çok tartışmalı bir atama gerçekleştirdi.
Halen kabinede Bilim ve Teknoloji Bakanlığı yapan Netanyahu'nın partisi Likud'dan Danny Danon, İsrail'in BM Daimi Temsilcisi olarak açıklandı. Ülkenin en uç görüşlere sahip siyasetçilerinden biri olarak bilinen Danon'un ataması İsrail'de gündeme bomba gibi düştü.
MUHALEFET: ŞOKTAYIZ
Muhalefet 'şoktayız' diyerek tepki gösterdi. 'Bu topraklarda sadece tek bir devlet yaşayabilir' diyerek Filistin devletine karşı çıkan, iki devletli barış formülünü temelden reddeden, hatta Batı Şeria'nın da İsrail topraklarına katılması gerektiğini savunan Danon, daha önce Obama'nın Ortadoğu politikalarını da çok ağır sözlerle eleştirmişti. 44 yaşındaki siyasetçi, 6 yıldır Netanyahu'ya karşı parti içinde muhalefet eden ve kurultayda Başbakan'ın karşısına rakip olarak çıkan bir isim. Danon, Savunma Bakan yardımcılığı görevi yaptığı Gazze operasyonu sırasında Netanyahu ile ters düşünce görevden alınmasıyla da gündeme gelmişti.
Türkiye ise bu aşırı sağcı siyasetçiyi, 9 Türk'ün hayatını kaybettiği Mayıs 2010'daki Mavi Marmara gemisi baskınından sonra Meclis kürsüsünden okuduğu açık mektup ile hatırlıyor.
'ÖZÜR DİLİYORUZ SADECE 9 TÜRK TERÖRİSTİ ÖLDÜRDÜK'
Danny Danon, Türkiye'nin olay sonrasında tazminat ve özür talep etmesine karşılık kürsüye çıkarak şu konuşmayı yapmıştı:
"İsrail Devleti adına sizden özür diliyoruz ki Türk hükümetinin desteğiyle teröristler o gemiye silah yükleyip yola çıkmadan önce yeterince önlem alamadık. Özür diliyoruz ki, komandolarımız gemiye çıkıp da silahlı direnişle karşılaştıklarında hala temkinli davranıp hemen kurşunlarını kullanmadılar. Özür diliyoruz ki gemideki sivilleri göz önünde bulunan komandolarımız dikkatli davranıp sadece 9 teröristi öldürdü. Eğer o gemide teröristlerin olduğunu önceden biliyor olsaydık gemide askerlerimizin hayatını tehlikeye atacak herkesin öldürülmesi emri verilmeliydi. Gemideki geriye kalan terör destekçilerini cinayete teşebbüsten yargılamak yerine serbest bırakıp bir de dönüş masraflarını karşıladığımız için bir özür daha dilemek istiyoruz."
Netanyahu Mart 2013'te Erdoğan'ı arayarak İsrail adına özür dilerken Danon, Mavi Marmara olayı sonrası kurbanların yakınlarına ödenmesi konuşulan tazminatı, 'teröre boyun eğmek' olarak tanımlamıştı.
KAYNAK: VATAN

DÜNYA
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...