Yemen'de Husilerin yardım hattına darbe

/ Kaynak: AA
Yemen'de Husilerin yardım hattına darbe

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'de yönetim yanlısı Halk Direnişi Güçlerinin, Husilerin başkent Sana ile Taiz arasındaki yardım hattını kestiği bildirildi.

Yemen'in Taiz kentinde yönetim yanlısı Halk Direnişi Güçlerinin (HDG), Şii Ensarullah hareketinin (Husiler) başkent Sana-Taiz arasındaki "yardım hattını" kestiği bildirildi.


Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Husilerin, Sana'dan, Taiz'e uzanan İbb ve Taiz vilayetlerini birbirine bağlayan Nekıl es-Seyyani bölgesindeki yardım hattı, HDG birlikleri tarafından kesildi.


Taraflar arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı, 4 Husi militanın öldürüldüğü belirtildi. HDG birliklerinin, Husilere ait büyük miktarda mühimmat ele geçirdiği kaydedildi.


Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin de Beyda vilayetinde Husilere yönelik mevzileri yoğun bombardımana tuttuğu belirtildi.


Yerel kaynaklar, Emazen, Eş-Şuur ve Mekiras ilçelerinde Husilere ait mevzileri bombaladığını aktardı.


Çatışmalarda 22 kişi öldü


Öte yandan, Şebve'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) ile Husiler arasında yaşanan çatışmalarda 22 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.


Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, HDG ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları destekli Husiler arasında yaşanan çatışmalarda, Husilerden 19, HDG'den 3 kişi yaşamını yitirdi.


Yemen'de ocak ayında başlayan kriz ve Husilerin yönetime müdahalesi ile değişen siyasi dengeler, Aden'de kazanılan zaferin ardından HDG'nin lehine değişiyor. Ülkedeki otorite boşluğundan yararlanarak önemli kentleri kontrol altına alan Husilerin Aden'den çıkarılması ile başlayan HDG ilerleyişi, İbb, Taiz, Abyan gibi yakın kentleri de içerecek şekilde genişliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...