Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gazze'den bir günde 474 kişi ayrıldı

Gazze'den bir günde 474 kişi ayrıldı

DÜNYA Haberleri

Mısır'ın Refah Sınır Kapısı'nı kısa süreli olarak açmasının ardından Gazze'den öğrenci, hasta ve yabancı ülke pasaportuna sahip 474 kişi ayrıldı

Gazze'deki Sınır Kapıları Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Refah Sınır Kapısı'nın açılmasının ardından 474 kişinin Mısır tarafına geçtiği belirtildi. Gazze'den ayrılanların arasında, hasta, öğrenci ve farklı ülke pasaportuna sahip kişilerin bulunduğu aktarıldı.
Mısır'ın, Gazze'deki özel şirketler adına 660 ton çimentonun yanı sıra (betonda kullanılan) 166 ton çakıl taşı girmesine de izin verdiği belirtildi.
Mısır yönetiminin, İsrail ablukası nedeniyle Gazze'nin dış dünyaya açılan tek kapısı durumundaki Refah kapısını 4 günlüğüne "çift taraflı" olarak geçişlere açtığı bildirilmişti.
İsrail'in 2006'dan bu yana abluka altında tuttuğu Gazze'de, dış dünyaya açılan 7 sınır kapısından Refah hariç 6'sı, İsrail kontrolünde bulunuyor.
Mısır yönetimi ise Temmuz 2013'teki askeri müdahalenin ardından kapattığı Refah Sınır Kapısı'nı kısa süreler için açıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...